Sylinteriputket

Hitsatut sylinteriputket

Hitsattuja sylinteriputkia varastoidaan teräslaadussa E355 ja toimitustilassa +SR jännityksenpoistohehkutettu (stress relieved). Muita teräslaatuja ja toimitustiloja on saatavilla tehdastoimituksina. Putket on valmistettu eurooppalaisen EN 10305-2 standardin vaatimuksien mukaisesti. Standardi varmistaa putkille tarkat mittatoleranssit ja korkealaatuisen pinnanlaadun.

Hitsattu sylinteriputki on sisäpinnaltaan rullakiillotettu (SRB = skived & roller burnished). Putken sisäpinnan toleranssi on H8 (poikkeuksena pienimmissä sisähalkaisijoissa H9). Rullakiillotetun sylinteriputken sisähalkaisija pinnankarheus on max Ra 0,3µm. Tarkka halkaisijatoleranssi yhdistettynä alhaiseen pinnankarheuteen muodostaa korkealaatuisen yhdistelmän, joka istuu tiiviisti esimerkiksi hydrauliikkasylinterin tiivisteen kanssa, mahdollistaa tiivisteelle pitkän elinkaaren ja poissulkee mahdolliset pinnan epätasaisuudesta johtuvat vuodot.

Hitsatut sylinteriputket ovat vaihtoehto saumattomille sylinteriputkille ja ne ovat parhaimmillaan sovelluksissa, missä vaaditaan mahdollisimman tarkkaa seinämävahvuustoleranssia ja sitä kautta keskeisyyttä. Ne soveltuvat erilaisiin hydraulisiin ja pneumaattisiin sovelluksiin, joissa tarvitaan kestäviä ja luotettavia sylintereitä. Niitä käytetään esimerkiksi nostureiden, trukkien, kaivinkoneiden, sekä teollisuuden laitteiden hydraulisylintereissä.

Mittataulukot ja tarjoamiemme teräslaatujen tarkemmat tiedot löydät ladattavasta tuoteluettelosta.

Lataa tuoteluettelo

  • tarkka sisähalkaisijan toleranssi
  • erinomainen keskeisyys
  • korkealaatuinen sisäpinta

Mitat

Ulkohakaisija
50 - 200 mm
Sisähalkaisija
20 - 110 mm
Seinämä
5 - 15 mm
Toleranssi
ISO H8 - H9
  • Rullakiillotettu max. Ra 0,3 µm

Normi ja toimitustila

Standardi
EN 10305-2
Toimitustila
E 355 + SR

Todistukset

Ainestodistus
EN 10204-3.1