Putkivarret

Kovakromatut putkivarret

Kromatut putket varastoidaan teräslaadussa E355 ja toimitustilassa jännityksenpoistohehkutettu (toimitustila +SR = stress relieved). Muita teräslaatuja ja toimitustiloja on saatavilla tehdastoimituksina. Putket on valmistettu eurooppalaisen EN 10305-1 standardin vaatimuksien mukaisesti.

Kromattujen putkien kromipinnoitteen vahvuus riippuu tangon halkaisijasta; alle ø20mm halkaisijoissa kromipinnoitteen paksuus min. 15 µm ja ø20mm tai sitä isommissa halkaisijoissa min. 20µm. Myös nikkelikromattu vaihtoehto on saatavilla. Kromipinnoituksen ansiosta tuotteilla on erinomainen korroosio- ja kulumiskestävyys. Niitä käytetään yleisesti hydraulisten ja pneumaattisten sylintereiden komponentteina.

Ulkohalkaisijan toleranssi on f7 (poikkeuksena pienemmissä halkaisijoissa f8).

Kromattuja putkia on saatavilla eritasoisilla korroosionkestävyyksillä, jota mitataan ISO 9227 standardin mukaisesti. Suolasumutesti voidaan toteuttaa joko luonnollisella testillä (NSS = Natural Saltspraytest), tai hapon avulla nopeutetulla suolasumutestillä (AASS = Acid Accelerated Saltspraytest).

Perus varastolaatu on testattu NSS:n mukaisesti ja sille annetaan Rating 9 takuu 200 tunnin suolasumutuksen jälkeen (poikkeuksena pienimissä halkaisijoissa 72-120h jälkeen). Rating 9 sallii maksimissaan 0,1% tangon pinta-alasta olevan ruosteessa annetun tuntimäärän jälkeen. Nikkelikromatussa putkivarressa kromikerroksen alla on lisäksi nikkelikerros, mikä estää kromikerroksen mikrohalkeamista läpäisevän kosteuden pääsyä pohjamateriaaliin, ja sen myötä parantaa korroosionkestoa merkittävästi. Laadusta riippuen parhaimmillaan NSS 1500h Rating 10 ja AASS:n mukaan 500h Rating 10. 

Mittataulukot ja tarjoamiemme teräslaatujen tarkemmat tiedot löydät ladattavasta tuoteluettelosta.

Lataa tuoteluettelo

  • erinomainen pinnanlaatu
  • korkea korroosionkesto

Mitat

Halkaisija
10 - 140 mm
Pinnan toleranssi
ISO f7 - f8
Kromin paksuus
ø < 20 mm min. 15 µm
ø ≥ 20 mm min. 20 µm

Normi ja toimitustila

Standardi
EN10305-1
Toimitustila
E355+SR

Todistukset

Ainestodistus
EN 10204:3.1